Despre situația de la Liceul Nicolae Iorga

La precedenta ședință de consiliu local la care nu s-a votat NIMIC, și nu e prima dată, s-a pus problema situației de la liceul Nicolae Iorga.

Vă transmit datele colectate din teren, deoarece am fost de mai multe ori acolo, mai întâi în calitate de membru CA, apoi în calitate de consilier local, membru în Comisia de Cultură, Educație, Media, Sport și Culte.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 167 / 2017 s-a aprobat realizărea unui Studiu de Fezabilitate pentru extinderea spaţiilor existente la Liceul teoretic “Nicolae Iorga” din Sectorul 1, București.

https://www.hcl.usr.ro/ps1/2017/h167

La vizita mea din 1 februarie 2021 am aflat că există un proiect deja aprobat care presupune construcția unui nou corp de clădire care va include 25 de săli de clasă, o sală de sport, o sală de festivități prin CNI (Compania Națională de Investiții).
Sala de sport actuală are risc seismic I (nu are nici fundație) și va fi dărâmată pentru a face loc noii clădiri.

Am transmis către Primăria sector 1 toate documentele și, surpriză, studiul de fezabilitate de la Liceul Iorga este similar cu alte studii de fezabilitate din alte școli și pot menționa școala gimnazială Geo Bogza care are proiect deja aprobat de construcție a unei săli de sport tot prin CNI. Construcția trebuia începută în septembrie 2019. De ce nu a început construcția în anul 2019? Asta a fost prima întrebare care mi-a fost adresată la prima vizită la școala Geo Bogza.

Toate aceste studii de fezabilitate trebuie refăcute, și nu sunt puține.

În loc de concluzie… Este ușor a a face vorbire și a nu face nimic… Și a vota NIMIC… Nici măcar proiectele cu fonduri nerambursabile puse pe ordinea de zi de către doamna primar.

Reamintesc ce proiecte NU au fost votate în ședința ordinară din data de 3 august 2021 de către majoritatea consilierilor prezenți:

– preluarea administrării parcurilor Cișmigiu și Herăstrău;

– preluarea în administrare a bulevardului Ion Mihalache și a Căii Griviței, în vederea reabilitării și modernizării, esențiale în proiectul de modernizare a mai multor piețe din zonă;

– Proiect de hotărâre privind solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă de a încheia Acordul de parteneriat dintre Sectorul 1 al Municipiului București prin Primar, Fundația Viață și Lumină și Fundația e-Romnja, pentru atragerea finanțării nerambursabile din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 alocate prin Apelul nr. 1 „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor” – Apel deschis de proiecte – Runda a 2-a, lansat în cadrul Programului Dezvoltare locală, combaterea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”(K2-227/29.07.2021).

Toate aceste proiecte sunt proiecte pentru cetățeni. Chiar dacă uneori nu subliniez acest lucru din dorința de a nu părea populistă, toate aceste proiecte aduc un plus de valoare cetățenilor sectorului.

Fotografiile sunt de la liceul Nicolae Iorga (corpurile modulare pictate de copiii de la Liceul Nicolae Tonitza și sala de sport).

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... In ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. In the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author at Sudden Denouement Literary Collective, Spillwords.com, Medium.com, My Trending Stories and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: