Ședință ordinară de Consiliu Local – 09.09.2021

Ieri am avut o ședință de consiliu local foarte lungă. De la ora 14 la ora 23.

Dar, înainte de ședință am avut o întâlnire cu domnul administrator public, Ciprian Barna, doamna director ADP și doamna director DGASP pentru a găsi un spațiu pentru Centrul de Urgență pentru victimele violenței domestice. În data de 15 iunie am vizitat centrul aflat în subordinea Primăriei Generale, iar doamnele de acolo ne-au explicat că ar fi extraordinar să avem câte un mic centru în fiecare sector deoarece ar mai reduce presiunea de pe centrul dumnealor, pentru că, da, vin și persoane din țară, nu doar din București. În discuțiile despre acest domeniu ne-au zis că cea mai plăcută senzație este să știi că ai niște paturi pregătite pentru orice persoană care are nevoie de ajutor în toiul nopții. Pentru că s-au confruntat și se confruntă cu multe cazuri disperate.

Acestă întâlnire mi-a luminat ziua, chiar dacă alte evenimente au întunecat-o. Am găsit un spațiu pe care îl vom vizita săptămâna următoare și cu această ocazie vom mai discuta și de alte spații care ar putea fi folosite pentru centre sociale în Sectorul 1.

La vizita din 15 iunie la Centrul coordonat de PMB, am discutat și despre un centru de Consiliere pentru femei și victimele violenței în familie, pentru că victimele nu pleacă de lângă abuzatori “din prima”… Vom discuta cu câteva ONG-uri care ne vor ajuta cu experiența lor, și nu numai, și cu acest proiect.

Și aici ajungem la evenimentele care mi-au întunecat ziua. În ședința de ieri NU s-a votat Proiectul de hotărâre privind solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă de a încheia Acordul de parteneriat dintre Sectorul 1 al Municipiului București prin Primar, Fundația Viață și Lumină și Fundația e-Romnja, pentru atragerea finanțării nerambursabile din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 alocate prin Apelul nr. 1 „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor” – Apel deschis de proiecte – Runda a 2-a, lansat în cadrul Programului Dezvoltare locală, combaterea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”(K2-227/29.07.2021), pentru că respectivii colegi consilieri nu au încredere în experiența și performanțele acestor două ONG-uri implicate în proiect…

Este a doua oară când acest proiect este respins la vot. Voi scrie mai multe cu altă ocazie.

Postez cîteva informații despre activitatea celor două ONG-uri.

Fundația Viață și Lumină este un partener de cursă lungă pentru Primăria Sectorului 1, deoarece au dezvoltat multe proiecte împreună, cum ar fi:

Hotărârea 94/2020 – Sectorul 1
Hotărârea Consiliului Local nr. 94 din 28.05.2020 privind aprobarea încheierii Actului adițional nr. 1 la Protocolul de cooperare nr. 70660/23.12.2019 privind continuarea cooperării cu Fundația Viață și Lumină în vederea derulării proiectului „Centrul de Plasament Viață și Lumină.

Hotărârea 345/2018 – Sectorul 1
Hotărârea Consiliului Local nr. 345 din 30.10.2018 privind aprobarea continuării cooperării Consiliul Local al Sectorului 1 al municipiului București, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 şi Fundația Viață și Lumină în vederea derulării proiectului ”Centrul de Plasament Viață și Lumină”.

Hotărârea 200/2016 – Sectorul 1
Hotărârea Consiliului Local nr. 200 / 2016 privind aprobarea continuării implementării Proiectului “Centrul de Plasament Viaţă şi Lumină”, derulat în parteneriat de Fundaţia ”Viaţă şi Lumină” şi Consiliul Local al Sectorului 1, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

Iar E-Romnja este o organizație feministă romă, apolitică și non-profit care luptă pentru drepturile fetelor și femeilor rome.

Presupun că și celelalte ONG-uri pe care le vom atrage în proiectele noastre se vor confrunta cu acestă lipsă de încredere din partea colegilor consilieri care nu văd, sau pretind că nu văd, că toate aceste ONG-uri se luptă și fac proiecte pentru cetățeni.

Vorba unui domn de pe FB: “Cum să nu votezi un proiect cu fonduri nerambursabile pentru combaterea sărăciei și creșterea incluziunii romilor?”

Cum?

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... In ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. In the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author at Sudden Denouement Literary Collective, Spillwords.com, Medium.com, My Trending Stories and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: