Vizită la Grădinița nr.97

Săptămâna trecută (miercuri), am vizitat și Grădinița nr.97 din strada Islaz nr.13.

Au două sedii, cel din strada Islaz și un alt sediu în strada Minerva.

Este o grădiniță micuță, cu câteva grupe de copii. Sediul din strada Minerva este mult mai mare. Când am fost în vizită, copii dormeau, deci nu am putut să fac poze, dar dormitoarele copiilor sunt foarte frumoase și încăpătoare.

Au o curte foarte mică, se vede în prima fotografie, și din acest punct de vedere ne-au cerut ajutorul, pentru ca grădinița să fie inclusă într-un program de extindere.

De asemenea, cabinetul medical nu are autorizare, din cauza faptului că este amenajat într-un spațiu neconform. Iar în subsol au și o problemă cu o infiltrație din canalizare.

Doamna director ne-a prezentat și planurile lor de viitor, și anume, doresc să formeze grupe pentru copii cu deficiențe (se ocupă deja cu drag și responsabilitate de câțiva copii cu CES) și să implementeze programul de creșă daneză.

“În creșele pe sistem danez, copilul are libertatea să descopere. Nu mai este ținut în clasă, conform unui orar strict de activități. În sistemul danez, copilul participă zilnic la activități în aer liber, indiferent de gradele din termometre.” – SURSA – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/trei-crese-in-sistem-danez-vor-functiona-de-luni-in-bucuresti-1220266

Ne-au cerut ajutorul pentru organizarea de deplasări și excursii cu copiii, din punct de vedere al transportului. Ideea mea ar fi să cooptăm câteva ONG-uri dedicate care să ne ajute. Desigur, acesta este un plan de viitor, sper, apropiat, deoarece din cauza situației pandemice, nu prea putem organiza astfel de activități.

Sunt la dispoziția dumneavoastră pentru audiențe în fiecare vineri între 14 și 16. Pentru înscrieri, vă rog să îmi lăsați un mesaj pe formularul de pe https://iuliaconsilier.wordpress.com/, sau via e-mail, la iuliahalatz@gmail.com.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Vizită la Grădinița nr.97

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started