Sedința extraordinară de Consiliu Local, 22 aprilie

Deci, nu avem buget.

Ieri am fost convocați la o nouă ședință (a treia) pentru a vota bugetul aferent anului 2021.

Hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local nr. 291/04.12.2020 privind reorganizarea trei structuri din cadrul Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar de la data pronunțării și pentru viitor, potrivit unui punct de vedere transmis astăzi de Instituția Prefectului Municipiului București la solicitarea Primăriei Sectorului 1.

Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat, iar hotărârea instanței de suspendare a HCL privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat.

Dar, dacă îmi permiteți o glumă, colegii din consiliul local au decis că ziua frumoasă de ieri este o (altă) ocazie extraordinară pentru a sărbători Ziua Pământului în natură, în contact direct cu mama Geea*. Nu de alta, dar în sala de consiliu sunt niste scaune prozaice care nu transmit sentimente puternice, dar o vagă senzație de confort.

Lasând gluma deoparte, potrivit Legii 273/2006, articolul 39

(7) În cazul în care autoritățile deliberative nu aprobă proiectele bugetelor locale în termenul prevăzut la alin. (6), direcțiile generale ale finanțelor publice dispun sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și cu transferuri consolidabile, până la aprobarea acestora de către autoritățile deliberative. În această situație, din bugetele locale se pot efectua plăți numai în limita celorlalte venituri încasate.

Nu mai am nimic de zis, doar că m-am bucurat pentru că am putut include în planul de modernizare rutieră câteva străzi despre care am primit multe sesizări și reclamații, doar ca să menționez câteva date din planul de investiții.

Perseverăm, atunci.

*Geea (sau Gaia) era în mitologia greacă personificarea Pământului. Este considerată în vechime drept element primordial din care se trăgeau toți ceilalți zei.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Sedința extraordinară de Consiliu Local, 22 aprilie

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started