Ce face un consilier local?

Ieri am participat la ședința Consiliului de Administrație de la Liceul Nicolae Iorga și, printre altele, am vizitat și sălile de clasă, sala de sport și corpurile modulare din curte.
La Nicolae Iorga învață 50 de clase de copii. În curte au o unitate modulară pentru copiii de la clasa pregătitoare. Sălile de curs sunt frumoase și încăpătoare, după cum se vede în fotografii.

Unitatea modulară este o soluție temporară pentru clasa pregătitoare, deoarece vor avea mai multe clase în anul școlar viitor, clase care, în curând, nu vor mai avea loc în clădirea principală a liceului. De aceea, există un proiect deja aprobat care implică construcția unui nou corp de clădire care va include 25 de săli de clasă, o sală de sport, o sală de festivități.
Sala de sport actuală are risc seismic I (nu are nici fundație) și va fi dărâmată pentru a face loc noii clădiri.
În fotografii sunt și corpurile modulare pictate de copiii de la liceul Iorga împreună cu copiii de la liceul Tonitza.
De asemenea, am fost și la un alt liceu, unde, printre altele, ni s-a comunicat că o doamnă profesor este atenționată și reclamată de către un părinte pentru că nu i-a dat nota 10 unui elev pentru a primi bursă de merit. Nu este un caz singular. Numai cine nu e profesor nu înțelege cât e greu este să fii 100% obiectiv în procesul de notare. 
Vânătoarea de note pentru burse a devenit ceva obișnuit.

În loc de concluzii… Avem școli și săli de sport de construit.

Asta presupune să alocăm fonduri pentru construcția acestor școli. Am făcut un prim pas în acest sens prin reducerea capitalului social al Companiei de Investiții în Sănătate cu 149.995.300 lei, fonduri care vor fi folosite în acest scop.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Ce face un consilier local?

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started