Follow up întâlnirea cu părinții de la Grădinița specială pentru Hipoacuzici nr.65

Vineri, 19 martie, ora 15, am organizat întâlnirea cu asociația de părinți de la Grădinița specială pentru Hipoacuzici nr.65.

La întâlnire a participat doamna primar Clotilde Armand deoarece a considerat că situația de la această grădinită este stringentă și trebuie rezolvată cât mai repede. Primăria Sectorului 1 prin doamna primar Clotilde Armand, aparatul de specialitate și consilierii locali se implică direct în rezolvarea tuturor problemelor și pentru a comunica cât mai eficient cu cetățenii.

Într-un articol precedent am detaliat situația. Cursurile de la Grădinița Specială pentru Hipoacuzici Numărul 65 s-au desfășurat online începând de săptămâna trecută deoarece, potrivit Raportului de Evaluare Seismică a clădirii din decembrie 2019 – ianuarie 2020, clădirea a fost încadrată în grupa I de risc seismic.

Cu toate acestea, această evaluare nu este singura. Mai există o altă expertiză care include clădirea în grupa de risc III. Suntem conștienți că aceste două expertize ridică multe întrebări. Reprezentanții părinților au ridicat problema că una dintre ele se ghidează după niște standarde care nu mai sunt în vigoare. Menționez că standardele actuale sunt mult mai dure. În afară de aceasta, clădirea arată foarte bine, nu există semne de uzură evidente, lucru pe care l-am constat la vizita mea din 23 decembrie 2020. Cu acea ocazie am vizitat toate sălile de curs și de terapie.

În afară de aceasta, din documentele primite de la fosta Administrație a Școlilor (AUIPUSP) nu reiese că această clădire ar avea nevoie de consolidare. Potrivit planului de investiții din PS1, pentru Grădinița nr.65 s-a cerut o contraexpertiză și actualizare DALI.

Soluția agreată de toate părțile interesate este realizarea unei contraexpertize pentru a se cunoaște clar încadrarea respectivului imobil. În acest sens, Primăria Sectorului 1 a luat toate măsurile și a urmat toți pașii (referat, caiet de sarcini), iar marți, 23 martie este termenul limită pentru depunerea ofertelor.

Referitor la contraexpertiză, sunt două posibilități, realizarea unei contraexpertize rapide, dar ale cărei rezultate să nu fie realiste, și una realizată în decurs de 30 de zile și care să fie executată în teren și având în vedere toți factorii.

Din discuțiile cu părinții am înțeles că mulți s-au mutat în cartier pentru această grădiniță. În caz că se decide relocarea ei, situația va fi foarte dificilă și din cauza camerelor de tratament, care sunt greu de transportat, nu numai din cauza faptului că le va fi foarte greu părinților să transporte copiii în altă locație. Sperăm că nu se va întâmpla asta.

Între timp, reluarea cursurilor se va face cu sprijinul Primăriei și cu acceptul Inspectoratului. Primăria Sectorului 1, prin doamna primar, va trimite o solicitare Inspectoratului Școlar în acest sens.

Sunt la dispoziția dumneavoastră pentru audiențe în fiecare vineri între 14 și 16. Pentru înscrieri, vă rog să îmi lăsați un mesaj pe formularul de pe https://iuliaconsilier.wordpress.com/, sau via e-mail la iuliahalatz@gmail.com.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Follow up întâlnirea cu părinții de la Grădinița specială pentru Hipoacuzici nr.65

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started