Școala Gimnazială Petre Ispirescu

Ieri, 24 martie, împreună cu reprezentantul Consiliului Local și cu reprezentanta doamnei primar, am vizitat Școala Gimnazială Petre Ispirescu.

Este o școală frumoasă unde învață 390 de copii sub îndrumarea și grija a 38 de profesori și personal auxiliar.

Vestea cea mai bună este că au foarte puține cazuri de Covid, în semestrul 1 au avut 4 cazuri la copii și 2 la personalul auxiliar, iar în semestrul al doilea, 4 copii și un caz la personalul auxiliar.

Am vizitat toată clădirea, totul este în regulă mai puțin la ultimul etaj unde e o infiltrație din pod, și și-ar mai dori să amenajeze un balcon pentru un atelier de creație pentru copii (Arts and Crafts), pentru pictură, desen, modelaj… Ce și-ar mai dori copiii să facă. De asemenea, nu au sală de sport. Orele de sport se desfășoară într-o sală de clasă în sezonul rece.

Am transmis de ieri aceste probleme și încercăm să le includem în Acordul Cadru pentru reparații.

De asemenea, doamna director mi-a transmis proiectul sălii de sport, proiect (care trebuia) realizat prin CNI (Compania Națională de Investiții). Sper din tot sufletul ca studiul de fezabilitate al acestui proiect să nu fi fost realizat de aceeași companie care a mai realizat alte 75 de studii de fezabilitate pentru săli de sport și alte extinderi ale instituțiilor de învățământ din sectorul 1 și care sunt toate cam la fel… Deci inutilizabile.

M-am bucurat să o cunosc pe doamna director în persoană, deoarece am mai vorbit cu dumneaei cu ocazia Proiectului Operativ Competitivitate, proiectul cu fonduri europene realizat de Primăria Sectorului 1 cu ajutorul căruia vom dota școlile din sector cu table digitale, table grafice, laptopuri și alte echipamente. Termenul de depunere a fost sfârșitul lunii ianuarie 2021.

Sunt la dispoziția dumneavoastră pentru audiențe în fiecare vineri între 14 și 16. Pentru înscrieri, vă rog să îmi lăsați un mesaj pe formularul de pe https://iuliaconsilier.wordpress.com/, sau via e-mail, la iuliahalatz@gmail.com.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Școala Gimnazială Petre Ispirescu

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started