Întâlnire Grupuri civice, 27 martie 2021

Sâmbăta trecută, 27 martie, am avut prima întâlnire cu reprezentanții grupurilor civice din Sectorul 1. Programul întâlnirii a fost următorul:

PROGRAM ÎNTÂLNIRE GRUPURI CIVICE – 27 MARTIE 2021, 16:00 – 18:00

  1. Prezentare și proiecte
  2. Situația problemelor din școli
  3. Școlile în trei schimburi
  4. Reabilitare și proiecte de extindere
  5. Proiecte planuri de învățământ și programe
  6. Planul de investiții – proiect buget 2021
  7. Școli noi în Sectorul 1
  8. Proiecte fonduri UE
  9. Paza în școli

Ca follow-up al întâlnirii mai menționez și alte subiecte discutate: studiile de fezabilitate pentru extinderea și construcția de săli de sport pentru refacerea cărora s-au alocat fonduri, situația catedrelor și a posturilor din învățământ, grădinița 222, situația creșelor, alimentația în grădinițe, număr de copii și distribuția lor pe cartiere pentru a putea anticipa evoluția numărului de copii în școlile din sector, proiecte cu fonduri nerambursabile pentru învățământul dual și profesional.

Referitor la alimentația din grădinițe mi s-a sugerat să iau legătura cu medicul diabetolog de la Complexul Multifuncțional Caraiman, ceea ce voi face.

Mi s-a sugerat realizarea unui chestionar și a unei statistici pe cartiere, de exemplu, cartierul Bucureștii Noi are 70 000 de locuitori, și distribuția instituțiilor de învățământ în funcție de densitatea populației.

Am discutat despre școlile supraaglomerate și soluțiile găsite până acum. Am mai povestit și despre faptul că am mai găsit niște clădiri care ar putea fi folosite în acest scop, dar nu am găsit soluții pentru relocarea claselor și a copiilor.

O doamna profesoară mi-a sugerat posibilitatea ca două școli să se unească, adică găsirea unei baze legale ca două școli să se unească și o instituție să găzduiască doar clasele 1-4 și clasa pregătitoare, iar cealaltă instituție clasele 1-8. Nu e prima oară când mi se sugerează asta.

Dezvoltarea învățământului dual și profesional face parte din programul meu și acum încerc să stabilesc întâlniri și o strategie, deoarece sunt multe necunoscute și multe conexiuni de făcut, iar situația pandemică este un impediment.

Săptămâna următoare vom avea o dezbatere despre bugetul pe anul 2021. Ceea ce pot spune e că bugetul de anul acesta este mult mai mic. Contăm pe 1 miliard de lei. Anul trecut s-a previzionat un buget supraevaluat de 2 miliarde de lei, ceea ce a dus la dificultățile actuale ale PS1 în ceea ce privește plățile curente, și nu numai.

În concluzie a fost o întâlnire foarte plăcută și productivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire în aproximativ 3 săptămâni.

Photo by Caleb Oquendo on Pexels.com

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

2 thoughts on “Întâlnire Grupuri civice, 27 martie 2021

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started