Accesibilizare Sector 1

Ieri am participat la o întâlnire despre accesibilizarea sectorului și a instituțiilor din sector pentru persoanele cu dizabilități.  
Ne-am bucurat de prezența câtorva reprezentanți ai unor ONG-uri implicate, care ne-au spus că, în sfârșit, au găsit o ușă deschisă la Primăria Sectorului 1.   
Am discutat despre o campanie de pregătire și de conștientizare a aparatului administrativ care intră în contact cu persoanele cu dizabilități, despre ghidul de accesibilizare care trebuie să includă o componentă tehnică, despre accesibilizare pasivă și activă și despre un plan de acțiune. De asemenea, doamna Camelia Platt s-a oferit sa împărtășească expertiza tehnică pe care Asociația “Light into Europe” o are, iar ca primă etapă, aceasta va pregăti un curs de bune practici specializat, dedicat angajaților instituțiilor publice cu privire la nevoile și asistența persoanelor cu dizabilități.

Din punctul meu de vedere, și din prisma faptului că sunt preocupată de situația copiilor cu CES din sector, am sugerat ca aceste cursuri să se desfășoare și în cadrul școlilor.   
Doamna Camelia Platt este directorul executiv al fundaţiei  “Light Into Europe” și doresc să îi mulțumesc pentru participare, implicare și pentru colaborare.  

Poate ne vedem și pe 24 aprilie, de Ziua Internațională a Câinilor Ghid, zi în care se sărbătorește independența și autonomia persoanelor nevăzătoare.
“Câinii Ghid aduc bucurie și speranță. Însemnă atât de mult: o viață independentă, oportunități de carieră, încredere, siguranță și nu trebuie să uităm că câinii sunt cel mai bun prieten al omului.  https://www.businesslease.ro/ziua-internationala-a-cainilor-ghid/

Am constituit un grup de lucru pe acest subiect, iar întâlnirea următoare despre accesibilizare va fi în luna mai.  Mulțumesc tuturor pentru participare, feedback și deschidere!  

Photo by Disha Sheta on Pexels.com

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Accesibilizare Sector 1

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started