Întâlnirea nr.2 “Butonul Roșu” – Caraiman

Ieri, 24 mai, am avut a doua întâlnire despre Butonul Roșu sau brățările de urgență, întâlnire care a avut loc la Complexul Multifuncțional Caraiman.

Rezumatul primei întâlniri din luna aprilie este disponibil aici – https://iuliaconsilier.wordpress.com/2021/04/29/intalnire-complexul-multifunctional-caraiman/

În câteva cuvinte, la precedenta întâlnire am discutat despre brățările de urgență de la Complexul Caraiman și despre cum putem să le folosim pentru monitorizarea vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități din sector.

La întâlnirea de ieri au participat doamna director al Complexului Multifuncțional Caraiman, doamna director adjunct, domnul administrator, doamna Cristina Pascu, liderul grupului civic Sala Palatului, domnul Serghei Dumitrescu și doamna Aurora Pătrășcoiu liderii grupului civic Bucureștii Noi și subsemnata.

Colegii din Caraiman ne-au prezentat dispozitivul format din brățară și telefonul și modul de funcționare. Pe scurt, beneficiarul apasă pe buton, alarma se declanșează la departamenul de telemedicină din Complexul Caraiman și persoana respectivă este apelată și se trimite ambulanța. Am discutat desigur, și despre posibilitatea ca beneficiarul să nu poată răspunde la telefon și în acest caz, aparținătorul sau altă persoană trecută pe fișa beneficiarului este apelată. În acest sens se va elabora un protocol de intervenție.

Doamna Cristina Pascu a creat un model de fișă/formular pentru beneficiar, care include datele de contact, istoricul medical sau o scrisoare medicală, datele de contact ale aparținătorului, grupa sanguină, lista de medicamente și alte detalii importante. Acest document este în lucru.

Pasul următor este elaborarea unui unei Hotărâri de Consiliu Local care va specifica toate aceste detalii, apoi se va face o campanie de informare, iar persoanele interesate vor putea accesa acest serviciu. Cu ajutorul grupurilor civice din sector vom putea intra în contact mai ușor cu vârstnicii din sector. De asemenea, vom contacta președinții de asociații de locatari din sector, care ne pot oferi informații depre persoanele care au nevoie de ajutor.

Mulțumesc tuturor pentru participare și implicare!

Decorez cu o fotografie din curtea Complexului Caraiman. Mă voi întoarce cu plăcere acolo pentru următorul proiect.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

2 thoughts on “Întâlnirea nr.2 “Butonul Roșu” – Caraiman

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started