Vizită la Centrul Nazarcea

Ieri, 8 iunie, am vizitat Centrul Nazarcea împreună cu doamna Cristina Pascu, de la grupul civic Sala Palatului, doamna Aurora Pătrășcoiu și doamna Elena Tudose de la Inițiativa Civică Bucureștii Noi.

Nazarcea Grup este o întreprindere socială dezvoltată de DGASPC Sector 1, unitate din subordinea Primăriei Sectorului 1, în anul 2011 prin intermediul mai multor proiecte cu finanțare nerambursabilă, scopul acestei inițiative fiind de creștere a incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă. Este cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, care include 7 domenii în care persoanele cu dizabilități pot lucra: spălătorie auto, brutărie, spălătorie textilă, croitorie, ceramică decorativă, neutralizarea și eliminarea deșeurilor infecțioase cât și tipografie. http://www.nazarceagrup.ro/

Centrul Nazarcea are 85 de angajați dintre care 60 sunt persoane cu dizabilități. Am fost impresionate de tot ce am văzut și cea mai frumoasă experiență a fost la atelierul de olărie.

Decorez cu mai multe fotografii “din teren”. Toate exponatele din poze sunt realizate de ei, inclusiv vizeta pe care o poartă domnul din fotografie. A fost foarte frumos. Înainte de pandemie centrul era vizitat de copii în timpul Săptămânii Altfel și în cadrul programului Grădinița de Vară.

Anul acesta, pe 5 decembrie, aniversează 10 ani de activitate și, cu această ocazie, doresc să organizeze împreună cu Primăria o expoziție și poate și alte evenimente.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

One thought on “Vizită la Centrul Nazarcea

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started